Wygrały smak i tradycja. Kolejne kulinarne „Perły” w Podlaskiem

Autor: wrotapodlasia.pl 2021-10-08 08:38:55

Kompot z rajskich jabłuszek, udziec z pieca chlebowego, sok z kiszonego buraka, szczupak z angielki i szpikowany udziec z dzika – to te smaki podbiły podniebienia jurorów i pozwoliły przywieźć do województwa kolejne „Perły” otrzymane podczas gali, która odbyła się w minioną niedzielę (3.10) w Poznaniu.

Uhonorowanie zwycięzców prestiżowego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki regionów” odbyło się także w Podlaskim Muzeum Kultury Ludowej (PMKL) w Wasilkowie. W spotkaniu udział wziął wicemarszałek Stanisław Derehajło.

https://www.wrotapodlasia.pl/pl/rolnictwo/wiadomosci/konferencje_i_szkolenia/wygraly-smak-i-tradycja-kolejne-kulinarne-perly-w-podlaskiem.html?fbclid=IwAR0jmHrdDgSlXfMiPgE6FoiS6v2ww7ZrJ9DoJfCCOTx-Ft7hjvPxx5gkN4s

© 2018 Super-Polska.pl stat4u