Warsztaty kulinarne "Gotuj z szefem" w "Hipolicie"

Autor: Danuta Necel-Lewandowska 2017-04-06 13:08:45
Warsztaty kulinarne "Gotuj z szefem" cieszą się w ZSP nr 2 w Rumi, popularnym "Hipolicie" niesłabnącym powodzeniem. Tym razem w tajniki nowoczesnej kuchni wprowadzał uczniów finalista konkursu Top Chef - Piotr Ślusarz.
3 kwietnia 2017 r. po raz kolejny w ZSP nr 2 w Rumi odbyły się warsztaty kulinarne "Gotuj z Szefem". Czy można zrobić chipsy z kaszy gryczanej albo pierogi z kalarepki? Okazuje się, że tak. Tego uczył młodych adeptów sztuki kulinarnej szef kuchni restauracji "Open Kitchen" w Gdyni - Piotr Ślusarz. Młody ale bardzo doświadczony szef kuchni, który chętnie opowiada o swoim życiu i pasji. Finalista "Top Chef" dzielił się doświadczeniem, które zdobył w pracy z najlepszymi kucharzami Europy. Każdy z uczestników pod kierunkiem mistrza przygotował m.in. slices z buraka, kaczkę sous vide, a wszystkie dania prezentowały się na talerzu jak małe dzieła sztuki. więcej na stronie: http://newsgastro.pl/osobowosci/piotr-slusarz/

Fot.: Danuta Necel-Lewandowska
Fot.: Danuta Necel-Lewandowska
Fot.: Danuta Necel-Lewandowska
Fot.: Danuta Necel-Lewandowska
Fot.: Danuta Necel-Lewandowska
Fot.: Danuta Necel-Lewandowska
Fot.: Danuta Necel-Lewandowska
Fot.: Danuta Necel-Lewandowska
Fot.: Danuta Necel-Lewandowska

© 2018 Super-Polska.pl stat4u