POLITYKA PRYWATNOŚCI

1-Przetwarzanie danych osobowych użytkowników gazety www.super-polska.pl

Dane osobowe to wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej. Wszelkie dane osobowe są gromadzone, przechowywane i przetwarzane w portalu gazety www.super-polska.pl zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Udostępnienie danych osobowych jest dobrowolne. Podanie adresu poczty elektronicznej jest niezbędne do skorzystania „Newslettera”

Przekazane dane są chronione przed dostępem do nich osób trzecich i wykorzystywane wyłącznie do kontaktów z użytkownikiem.

2-Administrator danych osobowych

Administratorem danych osobowych jest;

FORMAT-Andrzej Ficek

ul. Gdańska 43

84-240 Reda

REGON 192203174

3-Cel przetwarzania danych osobowych

Dane osobowe są gromadzone, przechowywane i wykorzystywane przez Administratora za zgodą osób których dotyczą i mogą być wykorzystywane tylko i wyłącznie w celu zapewnienia należytej obsługi Użytkownika a w szczególności usługi „Newslettera” po uprzednim wyrażeniu zgody.

4-Prawo dostępu do treści swoich danych osobowych i ich poprawiania oraz usunięcia.

Użytkownik ma prawo do dostępu i poprawiania swoich danych osobowych przekazanych Administratorowi poprzez połączenie się ze stroną www.super-polska.pl poprzez odnośnik znajdujący się przy każdej informacji Newslettera „REZYGNUJE”

5-Ochrona przetwarzania danych osobowych

Zbiór zgromadzonych danych osobowych a w szczególności adresy meilowe przechowywane są na serwerze zabezpieczonym przed dostępem zdalnym jak i fizycznym

6-Udostępnianie danych osobowych

Administrator nie przekazuje zgromadzonych danych osobowych inny podmiotom prawnym ani osobom trzecim. Administrator może jedynie wykorzystywać dane osobowe powierzone w usłudze „Newslettera” do przesyłania reklam.

7-Przetwarzanie innych danych użytkownika

Na portalu gazety www.super-polska.pl zbieramy również informacje zawarte w logach systemowych (np. adresy IP).

8-Pliki Cookies

Gazeta www.super-polska.pl nie zbiera w sposób automatyczny informacji o użytkownikach z wyjątkiem tych które zawarte są w plikach Cookies. Pliki Cookies stanowią dane informatyczne w szczególności pliki tekstowe,które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika gazety i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych gazety www.super-polska.pl i pozwalają na odczytanie informacji w nim zawartych jedynie serwerowi który je wytworzył.

Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym użytkownika pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest administrator portalu FORMAT – Andrzej Ficek przy ul Gdańskiej 84-240 Reda.

Niektóre informacje pochodzące z plików cookies zamieszczanych w urządzeniu końcowym użytkownika gazety www.super-polska.pl mogą być również udostępniane współpracującymi z operatorem reklamodawcom oraz partnerom .

Korzystamy z plików cookies w celu

-tworzenia statystyk które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownicy gazety www.super-polska.pl korzystają ze stron internetowych co umożliwia ulepszenie ich struktury i zawartości

-utrzymywaniu sesji użytkownika gazety po zalogowaniu dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie gazety ponownie wpisywać loginu i hasła

-zapamiętywania podejmowanych interakcji np. udzielonych odpowiedzi przy przeprowadzonych sondach internetowych

-dostarczania użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

W ramach portalu stosowane są dwa rodzaje plików cookies

-sesyjne pliki tymczasowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony lub wyłączenia oprogramowania.

-stałe pliki przechowywane w urządzeniu końcowym użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu usunięcia ich przez użytkownika

Ze względu na cel jakiemu służą pliki cookies w portalu stosowane są następujące rodzaje;

-niezbędne pliki cookies , umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach portalu gazety www.super-polska.pl np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach portalu gazety.

-pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa np. wykorzystywane do do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach portalu gazety www.super-polska.pl

-wydajnościowe pliki cookies umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych portalu gazety www.super-polska.pl

-funkcjonalne pliki cookies umożliwiające zapamiętanie wybranych przez użytkownika ustawień i personalizację interfejsu użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu z którego pochodzi użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.

-statystyczne służące do zliczania statystyk dotyczących stron internetowych

-reklamowe pliki cookies , umożliwiające dostarczanie użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

Użytkownik końcowy może wyrazić zgodę na przechowywanie plików cookies pochodzących z portalu gazety www.super-polska.pl w jego urządzeniu końcowym za pomocą ustawień oprogramowania zainstalowanego w wykorzystywanym przez niego urządzeniu końcowym.